Curriculum

Albert Oliveras Sala (ALBERT VINYES) Neix el 27 de Juny del 1970 a Sta. Mª d’Oló (Moianés)

 

FORMACIÓ ARTÍSTICA

Cursos de teatre amb: Xevi vilar, Quico Sastre, Enric Domingo. Jordi Purtí i Boris Rotteinstein.

Energia i imaginació amb Peter Gadish.

Cursos de Clown: Jonny Mellville, Marcel Gros, Michelle Dallaire, Pierre Pilate, John Davidson, Eric de Bont i diversos tallers (masterclass incluida) amb Jango Edwards, intensius de clown magistral amb Bru Oliveras desde el 2007.Curs amb Nani Paolo al Festival de Cornellà l’any 2018.

Cursos de bufó amb: Eric de Bont, Gil Becher, Lisa Jacobson i Lluís Elías.

Teatre de carrer amb: Adrian Svarschtein .

Primera promoció del Noveau Clowns Institute on imparteix sesions amb Leo Bassi, Rafaele di Ritis i Virginia Imaz.

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

1986-1989 Membre de “la Colla del Fa” grup de cercaviles.

1991-2001 LO BRESSOL DE JESÚS al Mercat de les Flors nadal’92 amb direcció de Frederic Roda. Entra a Gog i Magog i participa a la creació de: CERCAVILA, URBANITAS, EL DAURAT, A LA VELOCITAT, ACCIONS, SAFRETX, IN ILO TEMPORE, MISCELÀNIA DE FOC, BUGALOVE, PARASITUM?, EL REI DELS TORRATS, EL SOMNI DE MIRÒ, PARASITUM?, LA RESPLENDENT, i molts altres muntatges a mida dels que cal destacar UN PASSEIG PER LA LLUM, inauguracions i cloenda de la Tamborinada entre els anys 93 i 99, i com a director a LA GARSA DE ST FELIU a St. Feliu de Llobregat amb la participació de les entitats culturals de la ciutat, i ELS ORÍGENS primer dels cinc espectacles especials per despedir el mil·leni a Manresa. “VARIETES’98” al Teatre Goya presentant conjuntament amb Jango Edwards.

1996-2001 Responsable de la creació de la companyia Nets i Polits dins l’estructura de Gog i Magog amb un equip que monta els espectacles ANIMALCIÓ !, SPUM!!!!, ELS CÒMICS DEL CARRO i CERCAFILA com a espectacles fixes i diversos muntatges especials dels quals cal destacar LES TRES BESSONES AL CASTELL DELS TRES DARGONS al parc de la ciutadella dins les festes de la Mercè, i “1,2,3 Saltapagès” parodia de concursos de TV per la cloenda del carnaval de Gironella… l’any 2000 s’estrena el primer espectacle de pallassos “No Es Pot Passar”

2002 Conjuntament amb Chris Mitchem, Mercè Cando, Tony Murchland i Txus Martínez, crea ClownFish, continuant amb l’espectacle NO ES POT PASSAR creació del mateix equip que el 4 i 5 de Maig estrenen A MÍ QUÈ! a La Festa de la Diversitat cooproducció amb SOS Racisme, tambè neix d’aquesta nova companyia l’espectacle d’animació JOC&ROLL. -Conjunatment amb Toni Porcar i Vichi Alcaraz creen l’acció clown de carrer LA BATIBA S.A., que participa a la Maratò de l’espectacle i els festivals de: Al Carrer (Viladecans), Busstop (Moià), Au Borneur du Mooms (França).

2003 Actor a la cooproducció de ClownFish i la Cia. 3 i Pro1 titulada TIRA TIRAo LA FABRICA DE TIRES guanyadora del primer accèssit del premi de guio infantíl i juvenil de l’SGAE 2002. -Presenta l’espectacle ELS COLORS D’EUROPA al salò de l’Infància de BCN per l’Oficina del Parlament Europeu, actor i creador.

2004 Dirigeix l’espectacle TANDARICA ORKESTARr de la Cia Passabarret Joglars de Valls, presentat al Festival de Dixeland de Tarragona. embre de FOOLSMILITIA presentant al Forum de les Cultures Barcelona 2004 cinc espectacles amb el col·ectiu Fools Militia; INVISIMAL THEATRE, THE AIR ORQUESTA, DIZZILAND, THE HISTORY OF WAR. presenta el seu espectacle en solitari L’HOME BALA a Tàrrega

2005 Crea els espectacles DE CAP AL CIRC amb Jordi Gomez i SITICLAUN dirigit per Tony Murchland i Jango Edwards, dirigeix l’espectacle AUCA, interpretat per Lola Lòpez

2006 Estrena Siticlaun a principis d’any. Presenta l’Home Fala i diverses accions de carrer,amés dels espectacles de FOOLS MILITIA a FIC de Tenerife. Treballa una nova versió de DE CAP AL CIRC

2007 Direcció de l’espectacle PIRATES de la companyia Unicornis Teatre de Carrer, estrenat a Escaldes Engordany al Juliol. Crea juntament amb 15 actors més la companyia KAMCHÀTKA, que presenta als festivals Mostra d’Igualada, FITAG de Girona i Fira de Tàrrega entre altres. Amb l’equip de Fools Militia presenten CABARET CABRÓN a la Sala Almazen de Barcelona.

2008 Amb la companyia Kamchàtka participa d’una gira per més de deu països i diferents festivals entre els que guanyen el premi del jurat al Festival Miramiró a Ghent (Belgica). Tambe amb Kamchàtka estrena HABITACULUM dins el Festival de Tardor Escena Poblenou. Dirigeix l’espectacle de contes VA DE VALENTS de la Cia Amb Conte

2009 Entra com a Clown –Titellaire a l’espectacle BLOC d’Altrium Produccions, presenta la lectura dramatitzada de COL·ECCIONISTA DE GERSEIS de William Mastrosimone, conjuntament amb Montse Casanovas i dirigits per Peter Gadish. Participa a MUSICA PER FERES com a membre de Kamchàtka presentat en el marc del Festival Grec de Barcelona a l’Auditori amb la Orquestra Sinfonica de Barcelona. Presento l’espectacle L’HOME BALA al festival de Mim de Sueca.

2010 Organitzador del projecte VALLDAURA CIRC. Juntament amb Santi Rovira creo l’espectacle HI HAVIA UNA VEGADA UNA CANÇÓ presentat a la mostra d’Igualada. Dirigeixo el CABARET DE CASA al Teatre Kursaal de Manresa amb 10 artistes de circ. Participo a l’estrena d’ HABITACULUM de la companyia Kamchàtka a la Fira de teatre de Tàrrega, actualment estic treballant des d’inicis d’octubre com a director artístic de la companyia Passabarret immersos en la creació de dos espectacles on el clown i el circ son l’excusa per explicar diferents histories.

2011 Direcció de l’especatcle CONVICTUS, de la Cia Passabarret, qui produeix l’espectacle POLLITO, espectacle de carrer sobre el món taurí, creo l’espectacle unipersonal CIRC TROUPE, segon any del projecte VALLDAURA CIRC, Miner Montell em dirigeix amb l’espectacle L’HOME BALA que es presenta a Leioa, Festus i La Fira de Circ de la Bisbal d’Empordà.

2012 Participa de la gira amb Passabarret al Festival de Teatro Callejero de Matanzas ia Guantanamo (Cuba) i, amb artistes de La Crica i Tub d’Assaig forma part del CABARET A CALDO. GIra amb l’espectacle TANDARICA CIRCUS arreu de l’estat.

2013 Presenta amb GAAC S.L. l’espectacle ELEFANTEJANT a la Mostra d’Igualada. Dins el projecte ValldauraCirc crea un espectacle amb els pares dels joves internats que acaba sent una molt interessant proposta artística i terapèutica. Estrena dels OTI JOCS de Carrer a Moià. Crea amb Jimi Jaç l’espectacle CICLÒPEDS.

2014 inicía la AKWA Cia amb Montserrat Casanovas i Pep Mª Martinez amb qui comencen la creació de l’espectacle “La memòria de l’aigua” estrena el taller de circ “Cicolé”

2015 estrena de l’espectacle “la memòria de l’aigua” el 19 de maig a Sta Mª d’Oló, participo a l’Arts Street de Salou, Cambrils i La Pineda la primera quinzena d’agost, estrena de Flòstis jocs gegants de carrer. Participació amb l’Home Bala al Giracirc, primer festival de circ del Moianès.

2016 presenta el muntatge ELKINSIA creació amb els professors de l’escola de música d’Olesa de Montserrat, crea PETIT O GRAN espectacle que presenta el personatge del pallasso per als més petits. Crea conjuntament amb Francesc Riera “Xerina” i Josep Noguera “Pipol” el grup d’animació KING “Q” SHAM.

2017 estrena la versió de teatres de Petit o Gran? a Burgos dins la programació, el principal a gatas.

2018 Participa al Festival Internacional de Pallassos de Cornela, Memorial Charlie rival amb l’Home Bala i Petit o gran?. Direcció de El Guardià dels Jocs de Tager Espectacles

2019 Creació de la nova producció TEH SHOW, cooproduit per La Circoteca de Valls.

2019-2020 Participa a l’espectacle VEKANTE del Circ Teatre Rosa Raluy (Premi Zirkolica al millor espectacle de carpa 2019) a la gira per les poblacions de St Feliu de Guixols, Girona, Vilassar de Dalt, PParets del Vallés, Olot, Vic, Manresa i Igualada.

1986-2011 COL·LABORACIONS DIVERSES AMB:

Altrium Produccions (Garrotxa) Band de Canya. (Bages) BandGog. (vallès Occ.- Bages) Comediants. (Canet) Cia. Sapastre. (Manresa) Cia Mousiké (Barcelona) Còmica d’Eïvissa. (St. Josep) Cop de Clown (Garrotxa) De Parranda. (Manresa) DNTT. (Alemanya) ELAN Wales. (País de Gal·les) Fools Militia (Internacional) Gaia Fluxx. (Vallès Occ.) Gerona Grup. (Vallès Or.) La Crica (Manresa) La Farinera. (Granollers) La Fura dels Baus. (BCN) La Nave Va (Barcelona) La Simforosa. (Osona) TerraQ-a. (Maresme) Passabarret Joglars (Valls) Unicornis (St Just d’Esvern) 3 i Pro1 (Manresa) Xarop de Canya (Catalunya)

EXPERIÈNCIA TELEVISIVA:-Col·laborador habitual amb el Club Súper 3, personatge principal d’angelet al videoclip “Glòria in exelcis Deo” del Cor súper 3, aparició a “Les 1000 i una nits” i “La Marató de TV3” i aparició a “Ventdelplà” (TV3) aparicions a “El Xou de Xuxa” , “Hablando se entiende la gente”, “La Ruleta de la Fortuna” (tele 5) a més de participar en diversos especials de nadal i reis i diversos spots.

DIVERSOS:-Va participar com a professor en els cursos de “La visió mediterrània de Gog i Magog del teatre de carrer” a Derry (nord d’Irlanda) l’any 94 i a Stockton (Anglaterra) l’any 96 –ambdòs amb alumnat professional – Dona classes de clown, animació i teatre de carrer al CETT (centre d’estudis turístics –BCN-), i a l’Escola Lliure el Sol (BCN) entre d’altres. -Presentador de continuïtat al Pati Free (Fira de Tàrrega) els anys 97,98 i 2000. -Animacions diverses, convencions, comunions, personatges falsos… -Xanquer i monociclista.

PALLASSOS SENSE FRONTERES-Participa a tres operacions a l’antiga Iugoslavia els anys 92 (peninsula de Pula, Croàcia), 94 (zona d’Split, Croacia), 96 (Tuzla, Bòsnia) i el 2001 a (Ciutat de Guatemala i departamament del Quiche, Guatemala) , (Palestina) l’any 2003 i (Nicaragua) el 2005 on visita lla Escuelita de Circo de Managua, a l’any 2018 visita el Líban per actuar per als refugiats Palestins i Siris a la tardor, a més participa en diverses xerrades, Fòrums i gales.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s